Doğal taşlar ile şömine

Doğal taşlar ile şömine hakkındaki yazımı ilerleyen günlerde yazmayı planlıyordum ki bugün bir ziyaretçimin yaptığı bir google araması gözüme çarptı ve yazı hazırlama gereği duydum. Ziyaretçim ev içi taş ocakları şeklinde arama yapmış ama kendisi sanırım doğal taşlardan yapılmış bir şömine örneği görmek istiyordu. Sitemize gelmiş ama yeterli içerik olmadığı için bu konuda kendisine istediği görselleri örnek çalışmaları gösteremedik. Bu sitenin amacı doğal taşlar ile yapılabilecek her türlü yapı konusunda siz değerli ziyaretçilerime bilgi vermek fikir sahibi olmanızı sağlamaktır.

Doğal taşlar ile şömine

Görseller ile ilgili çok fazla detaya kaçmadan birkaç cümle ile sizlere anlatmak istiyorum. Aşağıdaki resimler evin içini değil sadece şöminenin olduğu alanı aldığı için biz o alan ile ilgili yorumlar yapalım. Aslında bütün açıyı ele alsak daha iyi olur ama bu seferlik böyle olsun.

İlk çalışma şöminenin aktif bir şekilde kullanıldığını gösteriyor. Bazı çalışmalarda şöminenin süs gibi durduğunu göreceksiniz bu çalışmada ise ateşin yanmasından ziyade kullanılan taşlar belli ediyor. Zemin ile şömine yapımında kullanılan taşlar uyum içerisinde.

Aklınızda Bulunsun: Her doğal taş ateşe dayanıklı değildir, lütfen uzman birinden yardım almadan kendi evinizde şömine yapmaya çalışmayın bazı taşlar ısındığı zaman patlama özelliğine sahiptir. Şöminelerin ateşi gören kısımlarında ateş tuğlası kullanılır.

Doğal taşlar ile şömine (1)

Bu çalışma üstteki çalışmaya göre biraz süs için yapılmış dekorasyon amacı ile yapılmış gibi görünse de aktif kullanılan bir şöminedir. Şöminedeki amaç evin içini ısıtmasından ziyade eve ayrı bir hava katması, yanarken çıkarttığı çıtırtılı ses  ve yanan oduna göre havaya yaydığı tütsü gibi salınım işte zevkli yanı budur şöminenin. Bu çalışmada taşların simetrik olmasına özen gösterilmiş.

Doğal taşlar ile şömine (2)

Burada taş renkleri doğru seçilmiş olsa da yandaki mobilyalar ile bir uyumsuzluk söz konusu gibi. Ya da bu şöminenin aktif kullanımı söz konusu değil gibi. Bakıldığı zaman kullanılabilecek bir şekilde duruyor ama…

Doğal taşlar ile şömine (3)

Şöminenin yerden yüksekliği ve dekore ediliş şekli güzel ama üstteki televizyon için ayrılan bölüm ve şöminenin süslendiği yapay çiçekler oradaki ambiyansı bozmuş gibi duruyor. Ama şöminenin öndeki oval kısmı ve yerden yüksekliği çok ideal.

Doğal taşlar ile şömine (4)

Bu yazımdaki en sıra dışı şömine diyebiliriz. Çakıl taşları ile spiral şeklinde bir yere doğru giden taşları görüyoruz. Uygulayan kişinin bilinç altında ne var bilemeyiz ama farklı bir çalışma ortaya çıkarttığı kesindir. Ne kadar kullanışlı derseniz o tartışılır evin geneline bakım yorum yapmak daha mantıklı olacaktır.

Doğal taşlar ile şömine (5)

Bu şöminemiz evin içinde değil balkonunda çok kullanışlı bir çalışma olmuş. Ben olsaydım şömineyi evin duvarına yada balkonuna dayanmış olarak yapardım ama yukarıda dediğim gibi evin genel görünümünü bilmediğimiz için biz sadece şömine için yorum yapabiliyoruz ve başarılı bir çalışma olmuş.

Doğal taşlar ile şömine (6)

Süs gibi duruyor gibi görünse de süs olmayan bir şömine. Sade bir çalışma ile eve farklı bir hava katmış.

Doğal taşlar ile şömine (7)

Doğallar içinde en doğalı bu olsa gerek. Burası bir ev gibi görünmese de başarılı bir çalışma ortaya çıkarttıkları kesindir. Büyük taşlar kullanarak dekore etmişler ve araya koydukları tomruklar ile daha da doğal bir görünüm elde etmişler.

Doğal taşlar ile şömine (8)

En şirin en sevimli çalışmalardan birisi olmuş. Belli ki ev küçük ve ona göre büyük renkli çakıl taşlarından yapılmış. Şöminenin iç kısmının derin olması yüksek yapılması gerekliliğini ortadan kaldırmış yanındaki kitaplık ile çok güzel uyum sağlamış. Kitap okumayı sevmeyen birinin bile kitap okuyası gelir bu ortamda.

Doğal taşlar ile şömine (9)

Bu çalışma sade tasarımı seven bir ev sahibi tarafından yaptırılmış gibi duruyor. Yerden yüksek bir çalışma ve ön kısımda bütün bir taş. İçerisi yeterince ışık almadığı için bolca spot lamba kullanılmış ve taşlar doğal görünümü kaybediyorlar.

Doğal taşlar ile şömine (10)

Mümkün olduğunca taşlardan yapılmış ocaklıklar (şömine) hakkında bilgi vermeye çalıştım umarım işinize yarar. Bir başka yazımda yeniden bu konuda yazı yazacağım.

Sevgiyle kalın paylaşmayı unutmayın lütfen.

Görsel kaynağı : pinterest.com

Bunu okumalısın

En güzel taş ev kaplama modelleri

En güzel taş ev kaplama modelleri Taş evleri çok seviyorsunuz ama eviniz var sıfırdan ev …

Bir Cevap Yazın